<< Nazaj na seznam objav
17/05/2024
PODARIMO KNJIGO - svetovni dan knjige

23.april-Svetovni dan knjige smo obeležili tudi v enoti vrtca pri OŠ Dobrova (enota Dobrova, enota Brezje, enota oddelek v šoli). Ob temi: «PODARIMO KNJIGO« smo spoznavali dela slovenske avtorice Svetlane Makarovič. Obiskali in razveseljevali so nas priljubljeni junaki naše mladinske pisateljice. Spremljala so nas sporočila v slikanicah: prijateljstvo, toplina in bližina, čar narave in sonca, veselje pri igri.

Vsaka skupina je pod mentorstvom vzgojiteljic izdelala svojo slikanico. Zanimalo nas je, kaj je v ospredju, pri igri in pogovoru ob knjigah. Za vse starosti otrok je bilo pomembno, da smo brali in pripovedovali  z vso svojo pojavo in z dobrim očesnim stikom.

Naši najmlajši otroci so vsebino doživljali s celim telesom. Nazorno narisani predmeti so omogočili, da so le te v slikanicah prepoznali in jih z gibanjem tudi ponazarjali.

Za malo starejše otroke pa je bilo pomembno, da so doživljali in sledili vsebini in opazovali ilustracije v slikanicah. Izbrano najljubšo knjigo (pravljico, pesmico, zgodbico) smo poustvarjali v svoji tehniki. Tako nismo poskrbeli le za promocijo branja ampak smo spodbujali ustvarjalnost na vseh področjih.

Lastno poustvarjene »knjige« smo si med skupinami podarili in jih razstavili v prostorih vrtca.

 

 

Kolektiv vrtca pri OŠ Dobrova