<< Nazaj na seznam dogodkov
21/01/2024
Nove cene vrtca

Spoštovani starši,

 

obveščamo Vas, da je občinski svet Občine Dobrova – Polhov Gradec je na svoji 7. redni seji, ki je potekala 13. decembra 2023, potrdil nove cene vrtcev, ki so v veljavo stopile 1. januarja 2024.

 

Razlog za podražitev je dvig stroškov za izvajanje programa

Po dveh letih, odkar je bil nazadnje sprejet sklep, se cena vrtca tako zvišuje. V tem času so se namreč dvignili stroški dela, materiala in storitev ter cene živil, torej vseh elementov, ki vplivajo na ceno programa – od plač zaposlenih, do energentov in hrane.

 

Na podlagi novo sprejetega sklepa so se s 1. januarjem 2024 cene za prvo starostno obdobje dvignile za 20,8 % (in ta sedaj znaša 651,00 €), za drugo pa 21,9 % (in sedaj znaša 494,00 €). Za kombinirani oddelek pa se uporablja cena programa za prvo in drugo starostno obdobje.

 

Stroški živil na otroka, upoštevane v cenah programov, znašajo 48,30 EUR mesečno oz. 2,30 EUR na dan.

 

Vendar starši ne bodo nosili polnega bremena povišanja cen vrtca, saj bo Občina zagotovila dodatna sredstva v svojem proračunu in poskrbela za dodatno olajšavo. Staršem otrok, za katere je Občina Dobrova - Polhov Gradec dolžna kriti del cene programa in imajo otroka vključenega v dnevni program javnega vrtca na območju naše občine, se znesek plačila dodatno zniža tako, da v svojem plačilnem razredu plačajo:

- v programu prvega starostnega obdobja za 10 % nižjo ceno programa,

- v programu drugega starostnega obdobja za 8 % nižjo ceno programa.

 

Starši boste tako v mesecu februarju prejeli 16 % višjo položnico za vrtec, kljub več kot 20 % dejanskemu povišanju cen.

 

Starši otrok lahko pri uveljavljanju rezervacije zaradi počitniške odsotnosti otroka, enkrat letno v obdobju od 15. junija do 15. septembra, pri čemer je potrebno vrtcu napovedati otrokovo odsotnost najpozneje do 5. junija v tekočem letu,  po novem izbirajo med tremi različnimi možnostmi neprekinjene odsotnosti otroka:

  • v trajanju 3 tednov oziroma 21 koledarskih dni
  • v trajanju enega meseca.
  • v trajanju dveh mesecev.

 

Uveljavljanje rezervacije zaradi zdravstvenih razlogov pa ostanejo nespremenjene.

 

Več o uskladitvi cen vrtcev zaradi povišanja stroškov si lahko preberete na spletni strani občine na povezavi  https://www.dobrova-polhovgradec.si/objava/868611

 

Lep pozdrav,

 

Sonja Bregar Mazzini, ravnateljica

 

 

Podrobnosti dogodka:
Datum pričetka dogodka: 21.01.2024
Datum konca dogodka: 21.01.2024